A nevem Rózsa Erika. Békéscsabán élek a barátommal. 2002-ben találkoztam először a fajtával, amikor megvettem az első púder kan kutyámat. Teljesen beleszerettem a fajtába és hamarosan két kutyát importáltam Ausztráliából és elkezdődött az Erand történelem. Később importáltam kutyákat Belgiumból, Finnországból és vannak kutyáink a saját kennelükből is.

...A kennel Erand kennelnév alatt kezdte meg a pályafutását, de 2010-ben szembesültünk azzal a ténnyel, hogy korábban a MEOE nem védette le a kennelneveket az FCI-nél, amit mostmár kötelezővé tettek. A kennelnév igénylést ismételten el kellett küldeni, de most már nem csak a MEOE-nek, hanem az FCI-nek is. Sajnos mivel már létezett az ERANDA kennelnév és a kennelneveknek legalább négy karakterben el kell térniük egymástól, így változtatnunk kellett az addig használt kennelnevünkön. Az Erand Crest kennelnévre esett a választásunk, és a munkánkat ez alatt a kennelnév alatt folytatjuk.
Igyekszünk egészséges, a standard szerinti, kiemelkedő természetű kiskutyákat tenyészteni. A kutyáinkat teszteljük, amivel a fajtát szolgáljuk.
A kutyáinkat családtagoknak tekintjük. Jól szocializáltak. Rendszeresen járunk kutyaiskolába velük. Magyarországon és külföldön is kiállítunk.


Akikre büszkék vagyunk! :)

HJCH HCH SRBCH Sherabill Playboy

HJCH HCH Sherabill Jezabeel

HCH Newbourne Go For Gold


SRBJCH Erand Amazing Man After Shave

WDS (H) OPEN Class 3rd Erand Captain Cute Face